Wie ben ik?

Mijn naam is Gert van Dorsten, 57 jaar. Tijdens mijn HTS studie Civiele Techniek werd ik al gegrepen door het makelaarsvirus en ben destijds bij het SOM begonnen met de studie makelaardij. In 1981 heb ik twee leerzame stages gelopen bij Snelder Zijlstra Enschede (www.snelderzijlstra.nl) en Bolle & Compagnons Amsterdam (www.bolle-compagnons.nl), waarna ik in 1982 begonnen ben bij het makelaarskantoor van mijn vader Klaas van Dorsten.

De eerste jaren

De eerste jaren ging ik als allrounder vol aan de bak als makelaar, maar ook als hypotheek -en assurantieadviseur. Marketing en cijfers waren echt mijn ding en binnen een paar jaar had Van Dorsten Makelaars (www.vandorsten.nl) een leidinggevende positie in Meppel qua verkoop bestaande bouw en nieuwbouw. In 1999 ben ik begonnen met een tweede makelaarskantoor in Zwolle, dat door veel marketingactiviteiten vanaf het eerste jaar winstgevend was en inmiddels ook in de top 3 staat van succesvolle kantoren in Zwolle.

Na een management training en nadenken over de toekomst heb ik mijn kantoren in 2001 verkocht aan mijn collega’s. Ik kwam er achter dat inspireren en verbinden mijn kracht is. Mijn passie ligt bij marketing speciaal voor makelaars. Al vrij snel na de verkoop ben ik begonnen met Makelaardij Consultants, samen met mijn passie-genoten Oege Lam en Jonnie Mennes (www.mennes.nl).

Ontwikkelde marketingtools

Destijds heb ik een aantal marketingtools ontwikkeld o.a.

    • Om efficiënt en voordelig geautomatiseerd een omwonendenmailing te maken via postcode.nl
    • Een super gelikte vrijblijvende waardebepaling – die “blijft hangen”
    • Een tevreden klant cheque – om doorverwijzingen te genereren
    • Een aankoopcheque – om de klant vrijblijvend kennis te laten maken met aankoop

Huidige werkzaamheden